11 Nisan 2016 Pazartesi

MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERE TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİNİ SÖYLİYECEM.

Marmara'da Yetişen Tarım Ürünleri:
Buğday, Ayçiçeği, Şeker pancarı, Tütün, Mısır, Pirinç, Şerbetçi otu, Zeytin, Dut, Meyve, Sebze


Akdeniz'de Yetişen Tarım Ürünleri:

Buğday, Pirinç, Pamuk, Turunçgiller, Muz, Haşhaş ve Şeker pancarı, Zeytin ve Üzüm



Güneydoğu Anadolu'da Yetişen Tarım Ürünleri:

Buğday, Arpa, Pamuk, Kırmızı Mercimek, Susam, Çeltik, Antep Fıstığı, Üzüm, Zeytin, Tütün, Sebze, Meyve

Doğu Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri:

Arpa, Buğday, Çavdar, Tütün, Şeker pancarı, Pamuk, Üzüm, Kayısı, Patates, Lahana, Kavun, Karpuz, Dut, Elma, Tahıl, Baklagil, Darı
İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Ürünler

Tahıl, Şeker pancarı, Elma, Armut, Sebze(baklagiller-fasulye, nohut, mercimek, bakla), Ayçiçeği, Badem, Patates

Ege Bölgesinde Yetişen Ürünler

Tütün, Zeytin, Üzüm, İncir, Pamuk, Turunçgiller, Pirinç, Sebze, Meyveik

Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler
Mısır, Çeltik(Pirinç),Tütün, Çay, Ayçiçeği, Fındık, Turungiller(Portakal, Mandalina, Limon, greyfurt), Patates, Soğan-Sarımsak, Keten-Kenevir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder