Marmara'da Yetişen Tarım Ürünleri:
Buğday, Ayçiçeği, Şeker pancarı, Tütün, Mısır, Pirinç, Şerbetçi otu, Zeytin, Dut, Meyve, Sebze

Akdeniz'de Yetişen Tarım Ürünleri:
Buğday, Pirinç, Pamuk, Turunçgiller, Muz, Haşhaş ve Şeker pancarı, Zeytin ve Üzüm

Güneydoğu Anadolu'da Yetişen Tarım Ürünleri:
Buğday, Arpa, Pamuk, Kırmızı Mercimek, Susam, Çeltik, Antep Fıstığı, Üzüm, Zeytin, Tütün, Sebze, Meyve
Doğu Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri:
Arpa, Buğday, Çavdar, Tütün, Şeker pancarı, Pamuk, Üzüm, Kayısı, Patates, Lahana, Kavun, Karpuz, Dut, Elma, Tahıl, Baklagil, Darı
İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Ürünler
Tahıl, Şeker pancarı, Elma, Armut, Sebze(baklagiller-fasulye, nohut, mercimek, bakla), Ayçiçeği, Badem, Patates
Ege Bölgesinde Yetişen Ürünler
Tütün, Zeytin, Üzüm, İncir, Pamuk, Turunçgiller, Pirinç, Sebze, Meyveik
Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler
Mısır, Çeltik(Pirinç),Tütün, Çay, Ayçiçeği, Fındık, Turungiller(Portakal, Mandalina, Limon, greyfurt), Patates, Soğan-Sarımsak, Keten-Kenevir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder